Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Φίλοι του Πανιωνίου,

Η σημερινή μας ανακοίνωση θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στη συνέντευξη του κυρίου Β. Σουφλέρη. Καθότι η “ΠΑΕ”, όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, δεν σκοπεύει άμεσα να πραγματοποιήσει την Γ.Σ. και προτιμήθηκε να δώσει μια συνέντευξη ο υπεύθυνος των οικονομικών της “ΠΑΕ”. Ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά μεν ζητήματα, χωρίς όμως να απαντά στα συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία αναφερθήκαμε στην τελευταία Ανακοίνωσή μας.

Ελπίζουμε να απαντηθούν όταν γίνει η Γ.Σ., προκειμένου να έχουμε την πλήρη οικονομική κατάσταση της “ΠΑΕ”.

Κύριε Σουφλέρη,

Θα ξεκινήσουμε σ’ αυτά που συμφωνούμε απόλυτα με τις διαπιστώσεις σας και να είσαστε βέβαιος, επειδή είναι στη σωστή κατεύθυνση για το συμφέρον του Πανιωνίου, θα πρέπει να τα στηρίξουμε όλοι μαζί.

Α). Συμφωνούμε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 που ήταν ο κύριος Τσακίρης, η “ΠΑΕ” “…είχε μια εύρυθμη λειτουργία. Έβαλε πολλά χρήματα στην “ΠΑΕ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, έφερε επιτυχίες, δημιούργησε υποδομές όπως είναι το ΑΠΗΛΙΟΝ και διοίκησε προσπαθώντας να αλλάξει επίπεδο στον Σύλλογο και ότι διοικούσε με δεδομένα του 2020….” . Το οποίο, όπως λέτε, αποδεικνύεται από τα γεγονότα και τα χαρτιά που βρήκατε. Επίσης λέτε: “….ότι δυστυχώς ένας τέτοιος παράγοντας αναγκάσθηκε να αποχωρήσει….”. Εάν κανείς διαβάσει όλες μας τις ανακοινώσεις, θα διαπιστώσει ότι αυτό ακριβώς συνεχώς αναδεικνύουμε. Καθώς επίσης ποιοι είναι οι βασικοί εμπνευστές – πρωτεργάτες αλλά και αυτοί που υλοποίησαν την φθορά του. Σήμερα θα δημοσιοποιήσουμε ένα ακόμα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της άθλιας, επιεικώς, συμπεριφοράς τους απέναντί του.

Πριν από την έναρξη του Αγιασμού για τη νέα σαιζόν του 2010, με πρωτοβουλία του κ. Τσακίρη, έγινε συγκέντρωση των οργανωμένων οπαδών μας στην αίθουσα “Πεντζαρόπουλου”. Εκεί θα μας έδινε, όπως και έγινε, εγγράφως, συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία της “ΠΑΕ” τα οποία πολλοί φίλαθλοι τότε ζητούσαν και θα απαντούσε και στις ερωτήσεις τους. Σ’ αυτή την συγκέντρωση ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ έκαναν πράξη αυτά που διέδιδαν την προηγούμενη ημέρα και ήρθαν κουβαλώντας μαζί τους στην αίθουσα σακούλες με ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. Προκειμένου να του τα ρίξου, εάν δεν τους ικανοποιούσαν οι απαντήσεις που θα τους έδινε στα ερωτήματά τους. Μάλιστα, μετά τη λήξη της ενημέρωσης, αηδιασμένος ο κ. Τσακίρης, δεν παρέστη στον Αγιασμό και ήταν η πρώτη αποχώρηση του από τον Σύλλογο.

Β). Πράγματι, στη νέα οικονομική κατάσταση που ζούμε και με τα οικονομικά προβλήματα που έχει η “ΠΑΕ”, σωστά η τελευταία Γ. Σ. έδωσε εντολή στην Διοίκηση να ξεκινήσει άμεσα η οικονομική εξυγίανσή της στην οποία κι εμείς συμφωνούμε και σωστά η Διοίκηση προσπαθεί να την κάνει πράξη.

Γ). Όπως επίσης να δημιουργηθεί μία ομάδα, με ένα συγκεκριμένο ετήσιο μπάτζετ στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Συλλόγου μας.

Δ). Αφήνετε αιχμές ότι η προηγούμενη Διοίκηση σας άφησε ένα μη υπολογήσιμο ακριβώς μεγάλο άνοιγμα. Εμείς πιστεύουμε ότι σας άφησε ένα συγκεκριμένο άνοιγμα. Το οποίο όμως εσείς οφείλετε στη Γ.Σ. να μας αναλύστε λεπτομερώς ποιο είναι.  Η δική μας γνώμη είναι ότι, η προηγούμενη Διοίκηση, ευελπιστώντας ότι θα έχει μαζί της σαν επενδυτή την εταιρία “COURVA”, πράγματι, προχώρησε κακώς στη δημιουργία υποχρεώσεων που ήταν πέρα από τις δυνατότητες της “ΠΑΕ” και μοιραία έχει τις ευθύνες της.

Κύριε Σουφλέρη,

Θα συνεχίσουμε και με τις δικές μας απόψεις, στα θέματα που θίγετε στην συνέντευξή σας. Λέτε ότι δεν έγινε παραλαβή και παράδοση από την προηγούμενη Διοίκηση. Αποσιωπείται όμως το γεγονός ότι ήταν επιλογή της νέας Διοίκησης να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα άτομα της παλαιάς Διοίκησης. Καθότι δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούσαν.

Αναφέρεστε ότι το τρίμηνο Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος του 2011 τα έξοδα της ΠΑΕ ήταν τριπλάσια από τα έσοδα. Όπως επίσης ότι, εάν δεν πληρωνόντουσαν στην ώρα τους πολλοί ποδοσφαιριστές, θα διεκδικούσαν την ελευθερία τους μέσω προσφυγών. Με συνέπεια, αποφασίσατε να έρθετε σε συμφωνία με 10 παίκτες για την πώλησή τους ή την κοινή συναινέσει αποχώρησή τους. Δεν αναφέρεστε όμως στα παρακάτω ερωτήματα των οπαδών μας. Προκειμένου μόνοι τους οι φίλαθλοί μας να δουν εάν πράγματι όλες αυτές οι αποφάσεις σας ήταν :

α) Σύννομες (αναφερόμαστε στον Εστογιάνοφ και τον Ριέρα) και β) εάν πράγματι ήταν προς το συμφέρον της “ΠΑΕ” και κατά πόσο.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Να ενημερωθεί η Γ.Σ. για τον κάθε ένα ξεχωριστά από αυτούς που αποχώρησαν

α) το ποσό και η διάρκεια των συμβολαίων τους β) τι ποσό τους όφειλε η “ΠΑΕ” όταν έφυγαν  γ) μέχρι ποια ημερομηνία ήταν πληρωμένοι δ) τι ποσό μπήκε στα ταμεία μας.

Αναφέρεστε ότι έχετε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών σας με ημερομηνία 31/12/2011 προκειμένου να πάρετε την αδειοδότηση χωρίς να μας παρουσιάζετε λεπτομερώς την οικονομική εικόνα του 2011 για να ξέρουμε για ποια πραγματικά νούμερα ομιλούμε κλπ.

Αναφέρεστε ότι πολλοί ποδοσφαιριστές έφυγαν χωρίς διακανονισμό με συνέπεια να επιβαρυνθεί η “ΠΑΕ”. Δεν μας λέτε όμως για τον καθένα ξεχωριστά από τους παίκτες που έφυγαν ποιοι σύμβουλοι ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθούν την υπόθεσή τους στα Δικαστήρια, όπως και ποιοι κέρδισαν ορισμένες υποθέσεις. Θέλουμε την απάντησή σας στη Γ.Σ., προκειμένου να γνωρίζουμε σε ποιους θα καταλογισθούν οι ευθύνες αλλά και ποιους θα συγχαρούμε για τις επιτυχίες.

Αναφέρεστε ότι η νέα Διοίκηση που προήλθε από τις αρχαιρεσίες του Σεπτεμβρίου του 2011 και μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012 παρέλαβε έξοδα κοντά στα 13 εκατ. Ευρώ και έσοδα πάλι μέχρι 30/6/2012 3,5 εκατ. Ευρώ. Επίσης, ότι από το άνοιγμα των 9,5 εκατ. έως 10 εκατ. το έχετε σήμερα φθάσει στο 1,5 εκατ. Επειδή με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, τις οικονομικές σπουδές μας και χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, δεν μπορούμε να πλησιάσουμε, όχι μόνο τον τρόπο σκέψεώς σας, με ποια στοιχεία και πως τα χρησιμοποιείτε και βγάλατε αυτά τα νούμερα, αδυνατούμε πραγματικά να σας πιστέψουμε. Γι΄αυτό θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας κάνετε ένα σεμινάριο, προκειμένου να μάθουμε κι εμείς αλλά και πολλοί οικονομολόγοι αντιστοίχων “ΠΑΕ” τον τρόπο που πρέπει να χειριζόμαστε τα νούμερα, ώστε να εμφανίζουμε τέτοια οικονομικά αποτελέσματα στους φιλάθλους…

Θα θέλαμε, επίσης, να σας τονίσουμε ότι από την μέχρι σήμερα έμμισθη και μικρή σε διάρκεια ενασχόλησή σας με την “ΠΑΕ” μας, δεν νομιμοποιείστε, ηθικά, απέναντι στους φιλάθλους μας, να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο, για ανθρώπους που, ανιδιοτελώς, επί σειρά δεκαετιών, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Είχαν δε όλα τα τμήματα του Συλλόγου μας πάντοτε στις πρώτες θέσεις. Εν αντιθέσει, επί των ημερών της σημερινής Διοίκησης, τα περισσότερα ερασιτεχνικά τμήματα υποβιβάζονται στην κατώτερη κατηγορία. Οι δε εργαζόμενοι και αθλητές μας είναι για αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

Περιμένοντας τις απαντήσεις σας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε πρόθυμοι, σαν φίλαθλοι, να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, αλλά στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου σε όλους τους τομείς μεταξύ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΦΙΛΑΘΛΩΝ. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να επαναφέρουμε όλοι μαζί, ψηλά, τον Σύλλογό μας, εκεί που του αξίζει, όπως ήταν για πολλά χρόνια στην πολυετή ιστορία του.

Υ.Γ. Θερμά συγχαρητήρια στο προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές μας για την πολύτιμη νίκη επί του ΟΦΗ. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες στους επόμενους αγώνες.