Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλοι του Πανιωνίου,

Όλοι μας με αγανάκτηση διαβάσαμε την συνέντευξη στο “ΦΩΣ” του Προέδρου της Διοίκησης Πρωτοδικείου της “ΠΑΕ”, όπου χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων, ότι για τον ποδοσφαιριστή μας Δ. Σιόβα, έχουν γίνει προχωρημένες συνομιλίες με τον Κύριο Μαρινάκη, με την προοπτική, όπως άμεσα να αποφασίσει το Δ.Σ. της “ΠΑΕ” για την παραχώρησή του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τον ρωτάμε :

α)       Δεν γνωρίζει ότι η περίοδος των χειμερινών μεταγραφών έληξε; Ότι η ομάδας μας είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος; Η αναφορά ΤΩΡΑ αυτής της μελλοντικής συμφωνίας δεν γνωρίζει, ότι εγκυμονεί κινδύνους στον παίκτη και στην ομάδα μας. Καθ’ ότι σε περίπτωση κακής απόδοσης του Σιόβα στους αγώνες, δίδεται η ευκαιρία στους Έλληνες Φιλάθλους, να διαδίδουν διάφορα εις βάρος του ποδοσφαιριστή μας, που θα έχει φυσικά και αρνητικό αντίκτυπο και στην πορεία της ομάδας μας;

β)       Γιατί δεν αναφέρει για ποιους λόγους δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούν όλες οι “ΠΑΕ” σε ανάλογες περιπτώσεις. Ήτοι μετά την λήξη του πρωταθλήματος τότε μόνο, να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του ποδοσφαιριστή, που είναι προς πώληση. Εν συνεχεία, αφού δεχθεί τις προσφορές των ομάδων, να αξιολογήσει την καλύτερη. Μάλιστα για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή την περίοδο των χειμερινών μεταγραφών, υπάρχουν στα χέρια της Διοίκησης, προτάσεις ομάδων του εξωτερικού, με πολύ καλύτερους όρους από τον Ολυμπιακό. Τις οποίες δεν συζητήθηκαν καν στο Δ.Σ..

γ)       Γιατί με την ενέργειά του αυτή, θέλει να δώσει την αφορμή πάλι στους Έλληνες Φιλάθλους να λένε, ότι Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, με ότι αυτό αρνητικά συνεπάγεται για την μελλοντική πορεία του Συλλόγου μας;

δ)       Αφού δεν παρεχωρήθη ο παίκτης μας στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο νόμιμα, δεν γνωρίζει ότι σαν Διοίκηση Πρωτοδικείου που είναι, η θητεία της έχει συγκεκριμένο χρόνο λήξης, που είναι πριν από το καλοκαίρι. Επομένως δεν δύναται να δεσμεύσει την επόμενη Διοίκηση μ’ αυτή την παραχώρηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση της Γ.Σ. Η οποία μέχρι σήμερα δεν έγινε παρ’ ότι υποχρεούται να γίνει από τον Νόμο.

Στην ίδια συνέντευξή μας ανακοίνωσε, ότι συζήτησε και έβαλε μάλιστα και Οικονομικούς Όρους, με τον υποψήφιο επενδυτή της “ΠΑΕ” μας Κύριο Πάτση, ενώ δεν έχει το δικαίωμα αυτό. Αυτός ο άνθρωπος ο οποίος θέλει να λέγεται Πρόεδρος Συλλόγου, δεν γνωρίζει ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τους συγκεκριμένους κανόνες που όλοι τους ξέρουμε :

α)       Να φέρει τον υποψήφιο επενδυτή να μιλήσει στην Γ.Σ., όπου επίσημα να μας πει τις προθέσεις του για την “ΠΑΕ” και φυσικά να απαντήσει στα ερωτήματα των μελών μας.

β)       Ότι μόνο η Γ.Σ. έχει το δικαίωμα να θέσει το πλαίσιο, ήτοι τις Νόμιμες διαδικασίες, τις Ασφαλιστικές δικλείδες, τα οικονομικά ανταλλάγματα κ.λ.π., βάσει του οποίου η διαπραγματευτική ομάδα που θα ορισθεί από την Γ.Σ., έχει την νομιμότητα να συζητήσει μαζί του.

γ)       Όπως επίσης μετά την λήξη της διαπραγμάτευσης, μόνο πάλι η Γ.Σ. έχει το δικαίωμα να απορρίψει ή να εγκρίνει τα αποτελέσματά της.

Ρωτάμε :

Γιατί δεν ακολουθήθηκαν αυτές οι διαδικασίες. Μήπως αυτή η συμπεριφορά είναι μία συνέχεια της τακτικής που επέβαλαν οι συγκεκριμένοι “επικίνδυνοι τύποι” συνεργάτες του, κατά την διάρκεια των Γ.Σ. του καλοκαιριού με την υποψήφια για επένδυση εταιρεία “Curba”. Όπου με την αήθη επιεικής συμπεριφορά τους, μαζί με τα “παπαγαλάκια” τους, τορπίλισαν όλη την διαδικασία και άφησαν τα μέλη μας, να μην ξέρουν σε βάθος αν σωστά δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις ή όχι. Μήπως δεν θέλουν, να προχωρήσουν καμία διαπραγμάτευση με κανέναν υποψήφιο επενδυτή. Προκειμένου πλέον να ελέγχουν μόνοι τους τον Σύλλογό μας, σαν να είναι δικό τους “μαγαζί” με ότι αυτό συνεπάγεται. Ενώ όλοι μας γνωρίζουμε από την μέχρι σήμερα τρόπο Διοίκησης της ΠΑΕ, τις αποφάσεις τους, τις ενέργειές τους, το προφίλ ενός εκάστου των μελών του Δ.Σ., τις ανύπαρκτες οικονομικές τους δυνατότητες, δεν μπορούν να φέρουν τον Σύλλογό μας ξανά σε υψηλά επίπεδα. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε σοβαρά τις προθέσεις, όλων των υποψηφίων επενδυτών μας, ιδίως μέσα σ’ αυτή την οικονομική κρίση που διανύουμε.

Όπως επίσης γιατί δεν παίρνει το Δ.Σ. της “ΠΑΕ” τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που έχουμε κατ’ επανάληψη προτείνει και όλοι μαζί να επαναφέρουμε σιγά - σιγά κοντά μας και τον πρώην επενδυτή μας Κ. ΤΣΑΚΙΡΗ. Γιατί όλοι χρειάζονται, προκειμένου να κάνουμε τον Σύλλογό μας ακόμη μεγαλύτερο.

Ρωτάμε :

Μήπως μετά από όλα αυτά, οφείλουν τα μέλη μας να ενεργοποιηθούν ξανά, πριν η Αγωνιστική και Οικονομική πορεία της “ΠΑΕ” γίνει μη ανατρέψιμη;

Φίλοι του Πανιωνίου,

Μην ξεχνάμε να είμαστε όλοι μαζί στο γήπεδό μας για το ματς με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ. Προκειμένου με την ενεργή παρουσία μας, να βοηθήσουμε την ομάδα μας να κατακτήσει την νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την σωτηρία της ομάδας μας.