Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ “ΔΑΣΟΣ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ “ΔΕΝΔΡΟ”

Φίλοι του Πανιωνίου,

Με αφορμή τα συνεχόμενα τελευταία άτυχα αποτελέσματα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο διαπιστώνουμε τα εξής :

α)         Κλιμακούμενες αντιδράσεις Φιλάθλων μας εναντίον του προπονητού μας κατά την διάρκεια και μετά την λήξη των αγώνων.
β)         Τοποθετήσεις οπαδών μας μέσω των “BLOG” τους ή μέσω της εφημερίδας “ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ” του Πανιωνίου με στόχο την ανάδειξη κατά την άποψή τους λαθών του Ελευθερόπουλου.
γ)         Την παραίτηση από την θέση του Γενικού Αρχηγού αλλά παραμένοντας στο Δ.Σ. του επικεφαλής μίας από τις συνιστώσες της “ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ”, χωρίς επίσημα να εξηγήσει τους λόγους, αφήνοντας να αιωρούνται αόριστα από διάφορους κύκλους, ότι αιτία είναι οι διαφορετικές απόψεις που έχει σε διάφορους τομείς και αυτός με τον Ελευθερόπουλο.
δ)         Την πρόσφατη ανακοίνωση στήριξης για τον προπονητή μας από την “ΠΑΕ”.
ε)         Μία συνεχής αυξανόμενη αδιαφορία από μερίδα φιλάθλων μας για τα τεκταινόμενα του Συλλόγου μας, φθάνοντας στο σημείο να μην έρχονται καν στο γήπεδο.
ζ)          Τις δηλώσεις του Ελευθερόπουλου εναντίον των φιλάθλων μας που τον “γιουχάρανε”, αλλά και τις τοποθετήσεις οργανωμένων οπαδών μας για το γεγονός αυτό, που είχε σαν συνέπεια να μεγιστοποιεί ένα γεγονός που πολύ συχνά γίνεται, σε όλα τα γήπεδα του κόσμου ειδικά μετά από συνεχιζόμενα άτυχα αποτελέσματα μίας οιασδήποτε ομάδας. (Η δική μας θέση είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αντέδρασαν σε λάθος κατεύθυνση).

Με αφορμή όλα αυτά τα γεγονότα θα τοποθετηθούμε και εμείς θέτοντας ένα ερώτημα : Μήπως όλοι μας κάνουμε λάθος και ασχολούμαστε με το “Δένδρο” (που είναι ο προπονητής μας) και όχι το “ΔΑΣΟΣ” (που είναι η Διοίκηση);

Θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε την άποψή μας αυτή, ξεκινώντας την περιγραφή μας με το “ΔΕΝΔΡΟ”. Ήτοι : Ποιες ήταν οι δικές του προδιαγραφές όταν ανέλαβε, τι έμψυχο υλικό παρέλαβε, τι προβλήματα αντιμετώπισε, ποιο στόχο έβαλε, τι βοήθεια έλαβε από την Διοίκηση και τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

1)      Ξεκίνησε για πρώτη φορά την προπονητική του καριέρα, εάν και δεν είχε το κατάλληλο δίπλωμα με την ομάδα μας με απόφαση της Διοίκησης.
2)      Παρέλαβε από την Διοίκηση ένα τελείως αποδυναμωμένο “ρόστερ” με λίγους έμπειρους παίκτες και πολλούς νέους με ταλέντο αλλά τελείως άπειρους για αγώνες επιπέδου Super League.
3)      Με εντολή της Διοίκησης δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους Σιδεράκη και Όμο.
4)      Λόγω της μη αδειοδότησης, με ευθύνη της Διοίκησης, δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές.
5)      Από το τέλος περίπου του Δεκεμβρίου 2012 με τις αποφάσεις που πήρε η Διοίκηση, έπαυσε να υπολογίζει τους Ρόβα και Σπυρόπουλο.
6)      Από το μέσο περίπου του Α΄ Γύρου στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λαμπρόπουλου, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.
7)      Από την μη εκπλήρωση της Διοίκησης των οικονομικών της υποχρεώσεων απέναντι στους παίκτες - το προπονητικό team - υπαλληλικό προσωπικό, είχε να αντιμετωπίσει την δικαιολογημένη γκρίνια τους, που έφθασε μέχρι το σημείο να μην γίνονται ακόμη και προπονήσεις.
8)      Μετά από τα πρώτα άτυχα αποτελέσματα δεν είχε την στήριξη όλων των συμβούλων.
9)      Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει ενισχυθεί μόνο με 2 νέους με ταλέντο αλλά άπειρους παίκτες.
10)   Με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης, ο μοναδικός στόχος που έχει βάλει για φέτος είναι μόνο η παραμονή μας στην κατηγορία. Όταν το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι το χειρότερο από την ίδρυση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
11)   Ο τρόπος που έχει αποφασίσει να λειτουργεί η ομάδα μας ( στήσιμο, τρόπος ανάπτυξης, σκεπτικό σύνθεσης ενδεκάδας και αλλαγών) είναι σχεδόν πάντα ο ίδιος στους περισσότερους αγώνες αλλά και σε όλη την διάρκειά τους. Το οποίο στα πρώτα παιχνίδια απέδωσε και πήραμε βαθμούς αλλά εν συνεχεία επειδή μας έμαθαν και έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Θα περιγράψουμε τώρα το “ΔΑΣΟΣ” (την Διοίκηση).

Ξεκινώντας με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ελευθερόπουλος όπου εμπλέκονται οι Διοικούντες, όπως τα αναπτύξαμε προηγουμένως και ρωτάμε ευθέως τους φιλάθλους μας. Την ευθύνη για όλα αυτά την έχει ο προπονητής μας ή η Διοίκηση;

Ρωτάμε πάλι :

Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της, απέναντι στην διαχείριση του “ρόστερ” που παρέλαβε από την Διοίκηση Βεντούρη, ήταν προς το συμφέρον της “ΠΑΕ” ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Οι οικονομικοί στόχοι που έβαλε έχουν επιτευχθεί; NAI ή ΟΧΙ;

Το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη το έχει κάνει πράξη; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Όλες οι αποφάσεις της στον οικονομικό τομέα, έχουν το στοιχείο της διαφάνειας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Οι μέχρι σήμερα ενέργειες - τοποθετήσεις κ.λ.π. απέναντι στους παλαιούς παράγοντες - στα μέλη μας που δεν τους ψήφισαν, στους φιλάθλους που δεν ήταν με το μέρος τους αλλά ακόμη και σ’ αυτούς που ήταν αμέτοχοι, είχαν το απαραίτητο ενωτικό στοιχείο που χρειάζεται ο Σύλλογός μας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Εν κατακλείδι εάν μπορούσε να γίνει ένα galop μεταξύ των φιλάθλων μας, εάν αυτή η Διοίκηση μπορεί να ξαναφέρει τον Πανιώνιό μας (Ερασιτέχνη και ΠΑΕ) εκεί που ήταν πριν, το αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ τους ή ΟΧΙ;

Μετά από αυτή την ανάλυση που κάνανε οφείλουμε όλοι μας να τοποθετηθούμε ξανά και να σταματήσουμε να πετροβολούμε τον Ελευθερόπουλο. Ότι φταίει για όλα αυτά που συμβαίνουν στον Σύλλογό μας. Ας του αποδώσουμε μόνο τα πραγματικά λάθη που έχει κάνει ο ίδιος και όχι να του φορτώνουμε και τα μεγάλα λάθη που έχουν γίνει από την σημερινή Διοίκηση και τους φίλους της.

Καιρός είναι να βλέπουμε το “Δάσος” (που είναι η Διοίκηση) και όχι το “Δένδρο” (που είναι ο προπονητής). Ώστε όλοι μαζί να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για το συμφέρον του Συλλόγου μας πριν είναι πολύ αργά.