Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1)     “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ “ΚΟΜΒΙΚΗΣ” ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ”

Φίλοι του πανιωνίου,

Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους παίκτες μας, για το πάθος που έδειξαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα στην “κομβική” νίκη της ομάδας επί του Λεβαδειακού. Όπως επίσης και στο προπονητικό team για τον τρόπο λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα της ομάδας μας. Εμείς πιστεύουμε ότι εάν οι παίκτες μας πιστέψουν στις δυνατότητές τους και το προπονητικό team συνεχίσει και στους επόμενους αγώνες να έχει την εξής φιλοσοφία, ότι δηλαδή : Ανάλογα με τις προδιαγραφές της αντιπάλου ομάδας, την εξέλιξη του αγώνα, τις δυνατότητες των παικτών μας, εμείς βασικά πρέπει να προσαρμοζόμαστε, στο πως πρέπει να αγωνιζόμαστε και όχι οι αντίπαλοι με εμάς (καθ’ ότι δεν έχουμε φτιάξει ακόμα την δική μας προσωπικότητα σαν ομάδα) θα έρθουν και άλλες επιτυχίες.

2)     “Τα τελευταία συμβάντα που έγιναν στην ομάδα του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ μας θύμισαν τις δικές μας αμαρτίες αλλά και την διαφορετική αντιμετώπιση εκ μέρους των υγειών φιλάθλων των δύο Συλλόγων των ίδιων γεγονότων.”

Φίλοι του Πανιωνίου,

Μετά την δήλωση του Μεγαλομετόχου Προέδρου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον Σύλλογο, εξηγώντας και τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση, μας ήρθαν στην μνήμη μας ανάλογες δυσάρεστες στιγμές που ζήσαμε και εμείς πριν από 2 χρόνια με τον κύριο  Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Μελετώντας βήμα προς βήμα την πορεία αυτών των γεγονότων και των δύο Συλλόγων θα καταλήξουμε στο εξής. Η αιτία είναι οι καθοδηγούμενες από ολιγομελή ομάδα οργανωμένων βασικά οπαδών. Οι οποίοι, αφού φτιάχνουν εκ των προτέρων το ανάλογο κλίμα μεγιστοποιώντας α) τις δυνατότητες και φιλοδοξίες της ομάδας, β) τα ανθρώπινα τυχόν λάθη της Διοίκησης, κατορθώνουν να παρασύρουν με το μέρος τους διάφορους φιλάθλους. Αγνούς μεν αλλά τελείως ανώριμους κ.λ.π. και να δημιουργούν μαζί τους συνεχώς εντάσεις και επεισόδια, σε περιόδους άτυχων αποτελεσμάτων των ομάδων, σε βάρος των εκάστοτε Επενδυτών - Προέδρων. Με κύριο στόχο να τους σπρώχνουν προς την έξοδο αηδιασμένοι από την αχαριστία και συμπεριφορά αυτών των φιλάθλων απέναντί τους. Προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι ένα νοικοκυρεμένο Σύλλογο να το Διοικήσουν (σαν δήθεν σωτήρες) προς ιδίου όφελος και μόνο. Ανεξάρτητα εάν δεν έχουν τις δυνατότητες να τον κάνουν μεγαλύτερο. Αυτό μοιραία σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει στην “PORCA MIZERIA” Αγωνιστικά - Οικονομικά - Διοικητικά τον Σύλλογο. Όπως ήταν μέχρι σήμερα για δεκαετίες ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και όπως οδηγείται τώρα ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ μας από την νυν Διοίκηση.

Αυτό πολύ εύστοχα στις 28/01/2013 επισήμανε, με αφορμή την βράβευσή του από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών μας, ο πρώην Πρόεδρός μας κύριος Αχιλλέας Μπέος. Λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής : Εύχομαι σύντομα η ομάδα μας να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική και να βρούμε μία νέα Διοίκηση που θα λύσει τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που έχουμε σήμερα που να είναι αντάξια της Ιστορίας του Συλλόγου μας.

Βλέπουμε όμως και μία διαφορετική αντιμετώπιση των ιδίων γεγονότων από τους Υγιείς φιλάθλους των δύο Συλλόγων. Στον μεν ΑΤΡΟΜΗΤΟ με πρωτοβουλία του ένθερμου φιλάθλου Δημάρχου της πόλης του Περιστερίου καταδίκασαν τις συμπεριφορές αυτών των φιλάθλων, απέναντι στον Σπανό και μαζί με άλλους επώνυμους φιλάθλους και όλο το ποδοσφαιρικό team τον παρακάλεσαν να ανακαλέσει και να παραμείνει επικεφαλής της Διοίκησης για το καλό του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ. Αυτό δυστυχώς για τον Σύλλογό μας αδικαιολόγητα επί εποχής Τσακίρη δεν έγινε από κανέναν μας.

Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται και οφείλουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, έχουμε την πεποίθηση, ότι εάν όλοι μαζί απλοί φίλαθλοι, οργανωμένοι οπαδοί, μέλη, παλαιοί παράγοντες - ποδοσφαιριστές, μαζί με το Δ.Σ. του Δήμου μας, μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε να στελεχώσουμε εκ νέου την Διοίκηση του Συλλόγου μας με τους ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να τον κάνουν εκ νέου ισχυρό και με καλύτερες προοπτικές για το μέλλον σε όλους τους τομείς.

Στο χέρι όλων μας είναι να γίνει αυτό πραγματικότητα πριν είναι πολύ αργά.