Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013                                                 ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ» ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
                                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
« Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (Ο ΕΛΕΧΓΩΝ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΗΣ «ΠΑΕ»(Ο ΕΛΕΧΓΟΜΕΝΟΣ) ΣΤΟ ΣΠOΡ FM ΣΤΙΣ 2/1/13»
Φίλοι του Πανιωνίου,
Θα αναπτύξουμε τις δικές μας θέσεις στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής της «ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» στο ΣΠΟΡ FM στις 2/1/13.
1.        Αναφέρατε ότι όταν αναλάβατε, η ποδοσφαιρική ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν λέτε όμως ότι η ομάδα μας με την Διοίκηση Βεντούρη, παρ΄ότι είχε να αντιμετωπίσει πολλά  προβλήματα, που τα γνωρίζουμε όλοι, κατόρθωσε να σώσει την ομάδα μας άνετα, σ΄ένα πρωτάθλημα που ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό και δύσκολο απ΄ότι είναι τα δύο τελευταία χρόνια. Δεν παραβλέπουμε και τα δικά τους λάθη, όπως ήταν το Συμβόλαιο του Λεμονή και την διατήρηση στο ρόστερ παικτών δικής του επιλογής με ακριβά συμβόλαια για την «ΠΑΕ» μας. Ρωτάμε όμως, μήπως σας άφησε και σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους οποίους από τον Οκτώβριο  του 2010 μέχρι σήμερα ως δια μαγείας τους αφήσατε να φύγουν όλοι, χωρίς ποτέ επίσημα να μάθουμε τα οικονομικά οφέλη που  απεκόμισε η «ΠΑΕ» . Άς θυμηθούμε ορισμένους ποδοσφαιριστές: Εστογιάνωφ, Ριέρα, Σιόβας, Τσόταλης, Κιουμουρτζής, Μάχο, Κιρκιβέλια, Γιόνσον, Κούτσης, Σκέμπρι, Σιδεράκης κ.λ.π. Εμείς πιστεύουμε ότι εάν κρατάγαμε 2-3 απ΄αυτούς τους παίκτες η πορεία της ομάδος μας εφέτος θα ήταν πολύ καλύτερη.
2.        Αναφέρατε ότι  το οικονομικό άνοιγμα της «ΠΑΕ» στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα κυμανθεί στα 4 εκ. ευρώ. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό είναι τελείως ανακριβές. Καθ΄ότι από τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας Γ.Σ. των μετόχων και υπολογίζοντας χοντρικά τα προβλεπόμενα έσοδα και έξοδά μας, καθώς και το ποσόν που αναγράφηκε στον  «τύπο» ότι χρωστάμε στην εφορία μέχρι και το 2012,αυτό το ποσό λογιστικά δεν βγαίνει. Πιστεύουμε στην Γ.Σ. να μας το αναλύσετε επακριβώς, για να δούμε ποιος πράγματι έχει δίκιο.
3.        Για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είπατε  τα εξής: «…το μοτίβο του επιχειρηματία που θα έρθει και θα λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα πρέπει να το ξεχάσουμε». Ξεχάσατε όμως να αναφερθείτε ότι ο Πανιώνιος είχε για αρκετά χρόνια αυτόν τον επιχειρηματία (με θετική προσφορά), τον οποίον συγκεκριμένα άτομα, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν σημερινοί σύμβουλοί σας, με τους οποίους χέρι- χέρι διοικείται τον Σύλλογό μας, τον έδιωξαν. Θα  θέλαμε όμως να σας ρωτήσουμε εάν οι ομάδες που για διαφόρους λόγους έχουν σήμερα το δικό σας μοντέλο διοίκησης δηλαδή της μη ύπαρξης οικονομικών παραγόντων, αλλά της συλλογικής προσπάθειας όπως λέτε (βλέπε ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΦΗ και μέχρι πρόσφατα πριν έρθει ο επιχειρηματίας Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ) είναι σε καλύτερη μοίρα από απόψεως Διοικητικής, Οικονομικής και Αγωνιστικής τώρα, ή πριν που την Διοίκηση την ασκούσαν επιχειρηματίες-επενδυτές. Πρέπει όλοι μας να αποδεχθούμε ότι εφ΄όσον οι ομάδες λειτουργούν πλέον σαν Ανώνυμες  Εταιρείες, για να είμαστε  ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι χρειαζόμαστε εκτός των άλλων και καλούς επιχειρηματίες-επενδυτές, που θα ενισχύσουν οικονομικά την «ΠΑΕ». Καθ΄ότι μόνο με τα υπάρχοντα έσοδα, θα είμαστε πάντοτε στην «PORKA MIZERIA» και θα ζητιανεύουμε συχνά και παντού ακόμα και για τα μικρά τρέχοντα λειτουργικά έξοδα, όπως σήμερα κάνει η Διοίκησή σας και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε τον Πανιώνιό μας ν΄αγωνίζεται στην Ευρώπη.
4.        Όσον αφορά για τον εφετινό  στόχο της ομάδος μας λέτε ότι είπατε και πέρσι. Ότι είναι μόνο η παραμονή στην κατηγορία.  Ρωτάμε: δεν βλέπετε ότι για δεύτερο συνεχές έτος το πρωτάθλημά μας είναι τελείως υποβαθμισμένο και μη ανταγωνιστικό και ομάδες που δεν έχουν την δική μας ιστορία αλλά και τις αγωνιστικές δυνατότητες, φιλοδοξούν και διεκδικούν και το κατορθώνουν να βγαίνουν  στην Ευρώπη (βλέπε Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης), ενώ εσείς με ποιο δικαίωμα μας στερείτε να μην το έχουμε ούτε καν σαν στόχο? Μήπως νομίζετε ότι ηγείσθε  Σωματείου ενός χωριού, χωρίς ιστορία και ουχί του «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ» Πανιωνίου της Ν. Σμύρνης.
5.        Λέτε ότι κάνατε στροφή και χρησιμοποιείτε πολλά πιτσιρίκια τα οποία σε βάθος χρόνου θα φανούν τα αποτελέσματα. Δεν λέτε όμως ότι αυτά τα πιτσιρίκια τα βρήκατε έτοιμα. Καθ΄ότι είχαν προετοιμασθεί  εδώ και αρκετά χρόνια, από κάποιον επιχειρηματία, ο οποίος επένδυσε σ΄αυτά δημιουργώντας το «ΑΠΗΛΙΟ», στελεχώνοντάς τους  με τους κατάλληλους προπονητές για νέους σε ηλικία παίκτες. Ρωτάμε όμως εφ΄όσον πιστεύετε σ΄ αυτά  τα πιτσιρίκια, γιατί αφήσατε το χρόνο να κυλά και μέχρι σήμερα δεν τους έχετε  ανανεώσει τα συμβόλαιά τους? Ήδη έχει χαθεί ο Σπυρόπουλος και πολλοί φοβούμαστε ότι έπονται κι άλλοι.
6.        Μας λέτε ότι η επιλογή του Ελευθερόπουλου είναι δικαίωση. Η δική μας άποψη είναι ότι μέχρι σήμερα, γιατί δεν έχει ακόμη τελειώσει  ο β΄ γύρος. Η συνεισφορά του είναι σε θετική κατεύθυνση, ανεξάρτητα από ορισμένα αναμενόμενα λόγω απειρίας λάθη που έχει κάνει. Ρωτάμε όμως-όλοι οι σύμβουλοί σας έχουν την ίδια άποψη με εσάς?
7.        Μας είπατε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών θα κάνετε ελάχιστες μεταγραφές. Ρωτάμε: Αφού έχετε αυτό το πρόβλημα γιατί δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον  ΟΜΟ, ο οποίος πέραν  του ότι ήταν θετικότατος πέρυσι και μάλιστα τώρα που αφήσατε να σας φύγει και ο Ρόβας δεν έχουμε αμυντικό χάφ, αλλά τον εξωθείτε από το καλοκαίρι να φύγει?
8.        Αναφέρεσθε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση στον ερασιτέχνη ελλείψει επιχορηγήσεων και έχετε κατεβάσει το μπάτζετ. Ρωτάμε :Γιατί δεν λέτε όλη την Αλήθεια? Όλοι σας κατηγορούν α) ότι αδιαφορείτε για τον ερασιτέχνη γιατί έχετε δώσει το βάρος στην «ΠΑΕ», β) ότι παίρνετε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων του ερασιτέχνη και το χρησιμοποιείτε σ την «ΠΑΕ», γ)δεν αποδίδετε στον ερασιτέχνη τα εκ του νόμου ποσοστά που δικαιούται από τα έσοδα της «ΠΑΕ», δ) ότι έχετε ανίκανους συμβούλους στο Δ.Σ. του ερασιτέχνη, ε) ότι έχετε απομονώσει όλους τους ανθρώπους που είχαν θετική παρουσία κατά το παρελθόν στα διάφορα τμήματα, ζ) δεν μπορέσατε να βρείτε χορηγούς. Όλα αυτά είναι η μόνη αλήθεια και δυστυχώς σχεδόν όλα τα τμήματά μας έχουν  πέσει σε κατώτερο αγωνιστικό και λειτουργικό επίπεδο.
9.        Σε ερώτηση που σας έκαναν για το «ΑΠΗΛΙΟ» απαντήσατε ότι το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και ότι πρέπει να κόψετε κάποια πράγματα. Όταν αναλάβατε δεν γνωρίζατε ότι όλα τα προπονητικά κέντρα είναι ιδιωτικά και όχι δημόσια και ότι έχουν έξοδα συντήρησης? Ρωτάμε: Εάν   αποφασίσετε να κόψετε τη λειτουργία ορισμένων τμημάτων υποδομών, σε βάθος χρόνου αυτό θα  είναι εις βάρος της «ΠΑΕ» ή όχι?
10.     Για τους παλαιούς παράγοντες απαντήσατε ότι τους θέλετε να είναι πιο κοντά στην ομάδα μας. Ρωτάμε : Είναι δυνατόν να γίνει  αυτό όταν  η Διοίκησή σας ανέντιμα και άδικα με λόγια και με πράξεις τους πολεμάτε συνεχώς?
11.      Απαντήσατε ότι υπάρχουν διάφορες κρούσεις για βοήθεια  από το εξωτερικό, αλλά κατά την άποψή σας αυτό δεν είναι εφικτό. Ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν σας ενδιαφέρει να έρθουν ξένοι επιχειρηματίες και σαμποτάρετε την πρόθεσή τους, γιατί θέλετε για τους δικούς σας λόγους να  διοικείτε εσείς και οι φίλοι σας την «ΠΑΕ».
12.     Σχετικά με το γήπεδο, είπατε ότι πρέπει να είναι το καμάρι για όλη την περιοχή, ότι θα καθόριζε τη ζωή του για τα επόμενα 50 χρόνια και ότι πρέπει να είναι κάτι μεγαλύτερο που θα φιλοξενεί σε καθημερινή βάση γεγονότα. Ρωτάμε αλήθεια δεν ντρέπεστε να μιλάτε για το γήπεδο και πως θα το θέλατε, όταν εσείς ο ίδιος, η γυναίκα σας (που ασχολείται με τα κοινά Δήμου)  και ο πολιτικός φορέας που ανήκετε, είστε κάθετα αντίθετοι για τη δημιουργία του. Αφού το πιστεύω σας είναι ότι πρέπει να γκρεμιστεί και να γίνει Άλσος. Αυτό το έχετε δείξει με τις ενέργειές σας την περίοδο που ο Τσακίρης είχε ξεκινήσει αυτό το θέμα (ο οποίος είχε μάλιστα παρουσιάσει στην Εστία ολοκληρωμένο σχέδιο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Δήμος, το πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο). ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !
13.     Είπατε επίσης ότι υπάρχουν οπαδοί που έχουν αποδεχθεί την παρούσα κατάσταση και το μοντέλο Διοίκησής σας και γι’αυτό χωρίζετε τον κόσμο μας σε υγιή (όσοι είναι μαζί σας) και μη υγιή(όσοι δεν σας πιστεύουν). Είναι σωστό ένας πρόεδρος, ο οποίος ένα απ΄τα χαρακτηριστικά που πρέπει να τον διέπουν είναι να είναι ενωτικός προς όλους τους φιλάθλους να κάνει τέτοια δήλωση ; Δηλαδή να προσπαθεί να φτιάξει τον δικό του στρατό υποστήριξης οπαδών, εναντίον όλων των άλλων που έχουν άλλη γνώμη. Ρωτάμε: είναι δυνατόν με τέτοιες λογικές που έχετε να δούμε ξανά τον Πανιώνιό μας να μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ή θα τον μικρύνουμε ; Κατά την άποψή μας, οφείλει ο κόσμος του Πανιωνίου να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει εδώ και τώρα παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις πριν είναι αργά για τον Σύλλογό μας. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !