Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ”

Φίλοι του Πανιωνίου,

Τα ερασιτεχνικά μας τμήματα από την ίδρυση του Συλλόγου μας στην Σμύρνη το 1890 (είχαν σε πλήρη ανάπτυξη 16 τμήματα), το 1922 στην Αθήνα και από το 1940 στην Νέα Σμύρνη μέχρι σήμερα, είναι η μεγάλη μας κληρονομιά. Ταυτόχρονα και η υπερηφάνεια μας για το τι έχει προσφέρει στον Ελληνικό Αθλητισμό ο Σύλλογός μας.

Εάν ανατρέξει κανείς την ιστορία οιασδήποτε Ομοσπονδίας, θα παρατηρήσει ότι οι αθλητές μας, οι ομάδες μας, οι παράγοντές μας, οι φίλαθλοί μας έχουν συμβάλει με την διαχρονική προσφορά τους, στην ανάπτυξή τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας Έλληνας Φίλαθλος. Γι’ αυτό όλοι οι “Πανιώνιοι” αισθάνονται μεγάλη αγάπη για τα ερασιτεχνικά μας τμήματα.

Νιώθουν όμως και μεγάλη ευθύνη, ότι πρέπει να εξακολουθήσουμε να έχουμε αυτή την θετική παρουσία. Γι’ αυτό όλοι οι οπαδοί μας, παρακολουθούν και βοηθούν πάντοτε τις δραστηριότητές των. Δυστυχώς για όλους μας, φέτος ο Αγωνιστικός και ο Οικονομικός Απολογισμός πολλών τμημάτων μας είναι αρνητικός.

Ας ξεκινήσουμε με το ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ. Το τμήμα αυτό εδώ και 10 χρόνια περίπου, είναι το πρώτο μακράν απ’ όλα σε επιτυχίες. Κατ’ επανάληψη διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα. Έχει συμμετοχή σε τελικούς του Final Four και σε τελικούς Κυπέλλου. Έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες επί ισχυρότατων ξένων ομάδων και έχει συμμετάσχει σε δύο μεγάλους τελικούς Διεθνών Οργανώσεων. Οι πολίστες μας έχουν συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των ομάδων της Ομοσπονδίας Πόλο τα τελευταία χρόνια. Φέτος από την αδικαιολόγητη παντελή αδιαφορία της νυν Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και χρηματοδότησης, ο απολογισμός συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέτριος.

Με όλη την σημασία των λέξεων, φέτος το πόλο στηρίχτηκε αποκλειστικά και μόνο στην φιλοτιμία των πολιστών μας, το προπονητικό team, συγκεκριμένων παραγόντων και των απλών οπαδών μας. Χωρίς καμία απολύτως βοήθεια της Διοίκησης. Οφείλουμε όλοι μας, να βρούμε άμεσα τους τρόπους να ανατραπεί αυτό και να επανέλθει το τμήμα στις επιτυχίες.

Οι ομάδες υποδομών του Μπάσκετ είναι σε καλό ακόμα επίπεδο. Οι ομάδες Βόλεϊ Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Πόλο Γυναικών, Χαν Μπολ Ανδρών με μεγάλη μας λύπη, υποβιβάστηκαν στην κατώτερη κατηγορία.

Καμία ομάδα μας από τα υπόλοιπα τμήματά μας, δεν έχουν να παρουσιάσουν καλύτερη παρουσία στις διοργανώσεις που συμμετείχαν, από τις αντίστοιχες των προηγούμενων περιόδων.

Ο Στίβος παρουσιάζει στασιμότητα παντού.

Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε Αθλητικό Yλικό σε όλα τα τμήματα. Δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση των εγκαταστάσεων, στην κλειστή αίθουσα Γυμναστικής. Οφείλονται σε όλα τα τμήματα, μισθούς αρκετών μηνών σε υπαλλήλους, προπονητές, οδοιπορικά Αθλητών, προμηθευτές.

Τα τμήματα υποδομών του ποδοσφαιρικού τμήματος, λειτουργούν σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτό βασικά οφείλεται στην φιλοτιμία των προπονητών, που οι περισσότεροι, είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μας που αγαπούν τον Σύλλογό μας. Ανεξάρτητα αν και αυτοί είναι απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα. Παρότι οι γονείς των παιδιών υποβάλουν κανονικά τις συνδρομές τους.

Αλλά η Διοίκηση χρησιμοποιεί κακώς ένα μέρος των χρημάτων τους για την κάλυψη άλλων αναγκών . . . . . . Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα τμήματά μας, όχι μόνο δεν έχουν την απαιτούμενη πρόοδο, αλλά έχουν πέσει σε κατώτερο επίπεδο. Συντηρούνται δε και υπάρχουν από την προσφορά συγκεκριμένων ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Επίσης υπάρχει η φιλοτιμία - η αγάπη των Αθλητών μας στο Άθλημά τους και στον Σύλλογό μας. Σ’ αυτή την προσπάθειά τους υπάρχει και η βοήθεια λίγων μόνο δυστυχώς Συμβούλων. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Κατά την δική μας άποψη, αυτή η προβληματική χρονιά σε αγωνιστικό και οικονομικό πεδίο του ερασιτέχνη, οφείλονται στους εξής λόγους :

α)       Λόγω της ύπαρξης 2 ψηφοδελτίων στις τελευταίες αρχαιρεσίες, δεν ψηφίστηκαν έμπειροι και καταξιωμένοι παλαιοί παράγοντές μας, που μπορούσαν να προσφέρουν.

β)       Δεν υπήρχε από την “ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ”, ένα ρεαλιστικό πλάνο οργάνωσης σε όλους τους τομείς του Ερασιτέχνη. Αυτό το οποίο παρουσίασαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, εμείς πρώτοι στις ανακοινώσεις μας (αξίζει κανείς να τις διαβάσει ξανά) το είχαμε προφητικά χαρακτηρίσει “ΠΑΙΔΙΚΟ” και ανεφάρμοστο.

          Παρόλο που αφιέρωσαν πολλές Παρασκευές, σε ανοικτές συγκεντρώσεις στο “MEMBERS” δήθεν για να το σχεδιάσουν καλύτερα, κοροϊδεύοντας στην ουσία τους απλούς οπαδούς μας.

γ)       Οι βασικοί πρωταγωνιστές της “ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ”, ήταν ταυτόχρονα στα Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και της “ΠΑΕ”. Μοιραία ασχολήθηκαν βασικά με τις ανάγκες της “ΠΑΕ”. Μια και αυτός ήταν ο πραγματικός τους στόχος, όταν αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά του Συλλόγου μας.

          Η “ΠΑΕ” τους έδωσε την δυνατότητα της προβολής τους, να νιώσουν την δύναμη της εξουσίας (κάτι που όπως φαίνεται δεν είχαν ποτέ στην ζωή τους μέχρι σήμερα και το είχαν απωθημένο) και όχι να ασχοληθούν με την λύση των προβλημάτων του Ερασιτέχνη, που λίγοι θα το μάθουν.

δ)       Η παντελής έλλειψη συμπληρωματικών ποσών, για τις ανάγκες του ταμείου του Ερασιτέχνη από χορηγούς, διαφημίσεις, κ.λ.π. καθώς και τις καλύτερης οικονομικής διαχείρισης των εσόδων από τις εισφορές των γονέων.

ε)       Πάνω απ’ όλα όμως δεν υπήρχε ο μεγάλος επενδυτής για τον Ερασιτέχνη. Όπως ήταν ο πρώην Πρόεδρός του Κ. Τσακίρης. Ο οποίος αμέσως μόλις ανέλαβε, κάλυψε με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ την μαύρη τρύπα που ανέλαβε. Επίσης όσο ήταν Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κάλυπτε μόνος του όλα τα ελλείμματα.

          Όταν δε έγινε Πρόεδρος μόνο της “ΠΑΕ”, πάντα έδινε ένα συμπληρωματικό κονδύλι κάθε έτος, για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη. Έχοντας λυμένο το Οικονομικό μας πρόβλημα, ήρθαν και οι επιτυχίες των τμημάτων μας.

          Αυτόν τον επενδυτή όπως και πολλούς καταξιωμένους παράγοντές μας (Βεντούρης, Τσολακάκης, Κουτελάκης, Πάλλας, Αποστολίδης, κ.λ.π.) όπως έχουμε αποκαλύψει σε πολλές ανακοινώσεις μας, αυτοί οι “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΥΠΟΙ” που διοικούν τον Σύλλογό μας σήμερα, με τις ανήθικες ενέργειές τους τούς απομάκρυναν από τον Σύλλογό μας.

          Η μοναδική λύση, για να έχουμε καλύτερες ημέρες και στον Ερασιτέχνη όπως και στην “ΠΑΕ”, πρέπει να κάνουμε πράξη το σύνθημα : “ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ”. Ήτοι να φέρουμε πίσω όσους έχουν προσφέρει στον Σύλλογό μας και ταυτόχρονα μαζί με τα υγιή και μόνο στελέχη της “ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ”, να γίνει ένα νέο ενωτικό ξεκίνημα για τον Σύλλογό μας.



Υ.Γ. :            Με λύπη μας μάθαμε την παραίτηση του Συμβούλου Κυρίου Τσάμη από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη. Καθ’ ότι ήταν από τις λίγες σοβαρές παρουσίες της νυν Διοίκησης. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα μάθουμε και τις αιτίες για τις οποίες παραιτήθηκε.