Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Η Γ.Σ. ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΓΟΝΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η “ΠΑΕ” ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ “ΦΙΑΣΚΟ” - ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;”

Φίλοι του Πανιωνίου,

Με μεγάλη μας λύπη θα περιγράψουμε τα τεκταινόμενα της Γ.Σ.. Όλοι γνωρίζουμε ότι σ’ αυτή την Συνέλευση θα συζητιόντουσαν :

o        Ο αγωνιστικός απολογισμός της ομάδος μας.
o        Ο οικονομικός απολογισμός της “ΠΑΕ”.
o       Το θέμα της κατάθεσης του ελλιπέστατου φακέλου αδειοδότησης (με ότι αυτό συνεπάγεται).
o        Οι καταθέσεις προτάσεων για την λύση του.
o        Ο οικονομικός προϋπολογισμός και
o        Ο αγωνιστικός σχεδιασμός.

Θέματα πολύ σοβαρά για την λειτουργία της “ΠΑΕ” και θα έπρεπε όλα τα μέλη μας να ήταν παρόντα.

Δυστυχώς είχαμε την εξής εικόνα :

1)       Να είναι παρόντα περίπου μόνο το 1/3 των εγγεγραμμένων μελών μας. Απουσίαζαν παντελώς, εκτός από λίγες εξαιρέσεις το σύνολο των πρώην παραγόντων μας, των έμπειρων μελών μας και ταυτόχρονα υπήρχαν πολλές κτυπητές απουσίες μελών και φίλων που υποστήριζαν την “ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ”. Η οποία έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Συλλόγου από το καλοκαίρι του 2011. (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;)

          Αυτό το γεγονός δείχνει ότι φέτος μετά τους φιλάθλους μας, εγκαταλείπουν τον Σύλλογό μας και τα μέλη του. Αυτή η συνεχιζόμενη απαξίωση της ενεργούς συμμετοχής στα τεκταινόμενα του Συλλόγου μας, αντί να προβληματίσει τους νυν Διοικούντες, δυστυχώς το αντιμετωπίζουν πολύ χαλαρά, σαν να δείχνουν ότι αυτό ακριβώς επιδιώκουν. Δηλαδή “δεν πειράζει που φεύγουν όλοι, αρκεί εμείς και οι κολλητοί μας να διοικούμε τον Σύλλογο”, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ. Αυτή η τακτική πρέπει να ανατραπεί, με πρωτοβουλία των φιλάθλων μας.

          Καθότι εάν συνεχισθεί αυτό, το μέλλον του Συλλόγου μας θα είναι άσχημο και θα ακολουθήσουμε την μοίρα των Ιστορικών Σωματείων, όπως ο ΑΠΟΛΛΩΝ - Ο ΕΘΝΙΚΟΣ - Ο ΗΡΑΚΛΗΣ που τείνουν να εξαφανισθούν από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς από την πλευρά μας θα πάρουμε ορισμένες πρωτοβουλίες και πιστεύουμε ότι ανάλογες θα πρέπει να πάρουν και οι υπόλοιποι οργανωμένοι οπαδοί μας αλλά και απλοί φίλαθλοι. Με στόχο όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα προς το καλύτερο για τον Σύλλογό μας.

2)       Είδαμε την εικόνα του Προέδρου και τριών συμβούλων να μονοπωλούν το βήμα. Παρουσιάζοντας μέσω μιας παιδικής περιγραφής, τι παρέλαβαν με ατεκμηρίωτες αιχμές εναντίον των προηγούμενων διοικήσεων, για λάθη, παραλείψεις, κ.λ.π. Χωρίς να κάνουν μία στοιχειώδη αυτοκριτική. Γιατί έφτασε η ομάδα μας να σώσει την κατηγορία την τελευταία στιγμή; Γιατί καταθέσαμε έναν ελλιπέστατο φάκελο αδειοδότησης;

          Ενώ με τις συνεντεύξεις τους, αλλά και τις τοποθετήσεις στα “στέκια μας” των συμβούλων - παπαγαλάκια, μας παρουσίαζαν μέχρι πρότινος, ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Επίσης δεν κατέθεσαν έστω και μία ρεαλιστική πρόταση για να ξεφύγουμε από το οικονομικό πρόβλημα.

          Είχαμε στημένες ερωτήσεις νυν συμβούλων προς αυτούς που ήταν στο βήμα, για διάφορα θέματα (Μάντζιος, Πάτσης, Απήλιο, κ.λ.π.) και το παράδοξο ήταν, ότι οι απαντήσεις που έδιναν, αντί να βοηθήσουν το ακροατήριο να καταλάβουν τι θέλουν να μας παρουσιάσουν, τους μπέρδεψαν περισσότερο!.

Από την τοποθέτηση του Προέδρου, συγκρατήσαμε την απόφασή του, που είναι σε θετική κατεύθυνση και όλοι την στηρίζουμε, που είναι η εξής :

Ότι πρέπει άμεσα να ξεχωρίσει η λειτουργία της “ΠΑΕ” με τον Ερασιτέχνη και να μην εμπλέκονται οι ίδιοι Σύμβουλοι και στα δύο Διοικητικά Συμβούλια.

Η ομιλία του κυρίου Σουφλέρη, αντί να επικεντρωθεί βασικά με το να αποδείξει με συγκεκριμένα νούμερα αναλυτικά πως φτάσαμε να έχουμε αυτό το οικονομικό πρόβλημα, έκανε την εξής παρουσίαση.

Μια τοποθέτηση σαν έκθεση ιδεών, τι συνέβη γενικά στον Σύλλογό μας. Διανθισμένη με διάφορα σκόρπια οικονομικά νούμερα που συνοδευόντουσαν πάντοτε με τις λέξεις εάν . . . . . . , εφόσον . . . . . . , πιστεύουμε . . . . . . ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Μετά από αυτό, θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε ένα τρίτο σεμινάριο από τον ίδιο με θέμα : “Πως θα παρουσιάσετε σε μία συνέλευση, μία ομιλία για την οικονομική αποτύπωση των πεπραγμένων μίας Διοίκησης “ΠΑΕ” κρύβοντας επιμελώς, τα οικονομικά στοιχεία που δεν συμφέρει στους διοικούντες να παρουσιαστούν”.

Ο δεύτερος σύμβουλος, όπως το συνηθίζει έκανε μία ομιλία εκτός των θεμάτων της ημερησίας διάταξης και χωρίς προτάσεις. Αλλά γενικά και αόριστα, πως θα πρέπει να είναι ο Σύλλογός μας.

Ο τρίτος σύμβουλος, ο οποίος έδωσε και το στίγμα των προθέσεων της Διοίκησης, εν περίληψη, η τοποθέτησής του ήταν η εξής : “Αυτές είναι οι οικονομικές δυνατότητες της “ΠΑΕ”. Εμείς θα συνεχίσουμε όπως πήγαμε μέχρι σήμερα και όποιος θέλει ας έρθει μαζί μας”. Αυτός ο σύμβουλος από πού αντλεί να έχει αυτό το θράσος και να θέλει να οδηγήσει έναν Ιστορικό Σύλλογο, σε μία πορεία της “FORCA MIZERIAS”. Όπως είναι σήμερα και θα είναι και αύριο και να μην θέλει, να κάνουμε την προσπάθεια να ξαναγίνουμε “Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”.
Μήπως είναι καιρός τέτοιοι σύμβουλοι, να τους οδηγήσουν τα μέλη μας στο περιθώριο των τεκταινομένων του Συλλόγου μας; Ενδιάμεσα της Συνέλευσης, είχαμε την ενημέρωση του λογιστή, που υπέγραψε τον Ισολογισμό της “ΠΑΕ” μέχρι 01/07/2011. Όπου έκανε διάφορες παρατηρήσεις και σχόλια, για τον τρόπο παρουσίασης διαφόρων κονδυλίων και παραστατικών, κ.λ.π. από τον Κύριο Τσολακάκη. Καθώς και για ποιο λόγο έκανε τις δικές του εγγραφές, με αυτό τον τρόπο απέναντι στο Δημόσιο.

Ο Τσολακάκης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Μετά από αμοιβαίες επεξηγήσεις, τα μέλη συμφώνησαν, ότι καλώς έγιναν όλα αυτά. Αφού ήταν προς το συμφέρον της “ΠΑΕ” και μέσα στα πλαίσια του Νόμου.

Τελειώνοντας από ότι φαίνεται, το οικονομικό άνοιγμα της “ΠΑΕ” είναι πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Παρότι διαπραγματευτήκαμε την αποχώρηση 10 πρωτοκλασάτων πρώην ποδοσφαιριστών μας, ένα νούμερο μεγάλο.

Τα δε έσοδά μας, για την επόμενη περίοδο υπολογίζονται στα 3 εκατ. ευρώ περίπου. Ακολουθώντας ένα σφικτό προϋπολογισμό εξόδων περίπου 4 εκατ. ευρώ. Αυτά εάν επαληθευθούν η “ΠΑΕ έχει οικονομικό πρόβλημα.

Η νυν Διοίκηση Πρωτοδικείου, που η προηγούμενη Γ.Σ. έδωσε εντολή να γίνει, πρέπει άμεσα να παραιτηθεί. Γιατί απλά έληξε ο ρόλος της. Πρέπει εν συνεχεία όλοι μαζί μέσω μίας νέας Γ.Σ. να ορίσουμε την νέα Διοίκηση της “ΠΑΕ”.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει επειγόντως να πείσουμε όσους από το παρελθόν έχουν βοηθήσει οικονομικά τον Σύλλογό μας να επανέλθουν. Ταυτόχρονα να βρούμε και άλλους μικροεπενδυτές.

Επίσης να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, για την είσοδο και των απλών φιλάθλων στο Μετοχικό Κεφάλαιο της “ΠΑΕ”. Εάν γίνουν όλα αυτά θα ξανακάνουμε σιγά - σιγά τον Σύλλογό μας όπως ήταν πριν από λίγα χρόνια.



Υ.Γ. :           Θερμά συγχαρητήρια από εμάς καθότι η Διοίκηση δεν τα έδωσε στον κύριο Α. Φετοκάκη που δεσμεύτηκε να δώσει εάν χρειαστεί το 1/10 των 320.000,00€ για την αδειοδότηση.