Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Η ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΠΑΕ” ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ”

Φίλοι του Πανιωνίου,

1)       Δυστυχώς για μία ακόμη φορά δικαιωθήκαμε. Όταν είχαμε προβλέψει πολύ έγκαιρα ότι ο φάκελος της αδειοδότησης της “ΠΑΕ” ήταν ελλιπέστατος και μοιραία οδηγηθήκαμε να μην μας δοθεί η αντίστοιχη άδεια, με ότι αυτό συνεπάγεται :

          α)       Για την στελέχωση της ομάδος μας την επόμενη περίοδο και

β)       Στον οικονομικό τομέα από την μείωση κατά 20% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μας.

Αυτή η μαύρη σελίδα για την “ΠΑΕ” θα προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε, ώστε ο κάθε ένας να αναλάβει και τις αντίστοιχες ευθύνες που του αναλογούν.

Μετά την λήξη της περσινής περιόδου, όλοι γνωρίζαμε ότι η “ΠΑΕ” είχε ένα άνοιγμα, το οποίο έπρεπε η τότε Διοίκηση να το αντιμετωπίσει. Αυτό όμως δεν έγινε, αλλά αντίθετα προσετέθη και ένα μεγάλο συμβόλαιο του προπονητή Λεμονή.

Μετά την ανάληψη από την ετερόκλητη στην σύνθεσή του ψηφοδέλτιο της “ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ” της Διοίκησης του Συλλόγου μας και μετά από ένα χρονικό κενό πλήρους αδράνειας της Διοίκησης, εδόθη η εντολή από την Γενική Συνέλευση “ότι σαν πρώτη προτεραιότητα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η οικονομική εξυγίανση της “ΠΑΕ””. Από εκείνη την στιγμή και μέχρι σήμερα δυστυχώς για όλους μας, η Διοίκηση έπαιρνε διάφορες πρωτοβουλίες, χωρίς να ενημερώνει επίσημα ως όφειλε σε τακτά χρονικά διαστήματα με λεπτομερή στοιχεία τα μέλη και τους φιλάθλους.

Αντίθετα, είχαμε κατά καιρούς διάφορες συνεντεύξεις στον τύπο, από μέλη της Διοίκησης αλλά και στην τελευταία Γ.Σ., ότι όλα βαίνουν καλώς. Όλα είναι υπό έλεγχο και ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και να μην ανησυχούμε. Αυτή η τακτική, μας αποπροσανατόλισε όλους μας και δεν πήραμε έγκαιρα όλοι μαζί τις αποφάσεις μας, προκειμένου να μην φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο.

Η ευθύνη της Διοίκησης είναι μεγάλη και οφείλει να απολογηθεί άμεσα στην Γ.Σ. απαντώντας στα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα με αριθμούς :

α)       Τι άνοιγμα παρέλαβε.

β)       Τι έσοδα είχε κατά την φετινή περίοδο από διάφορες πηγές.

γ)       Αναλυτικά τα ποσά που κατέλαβε για τις διάφορες υποχρεώσεις της “ΠΑΕ” από την έναρξη της θητείας της “ΠΑΝΙΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ” μέχρι σήμερα.
δ)       Από τα μέλη της περσινής περιόδου (καλοκαίρι του 2011) μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει για διάφορους λόγους περίπου 15 ποδοσφαιριστές μας, που είχαν συμβόλαια με την “ΠΑΕ”. Να μας απαντήσει για τον κάθε ένα ξεχωριστά, τι ποσά τους οφείλαμε, το ύψος και η διάρκεια των συμβολαίων τους, τι διακανονισμό κάναμε μαζί τους, τι χρήματα εισπράξαμε. Προκειμένου ο κάθε φίλαθλος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, εάν οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν προς  όφελος της “ΠΑΕ”.

ε)       Ποιες είναι αναλυτικά οι υποχρεώσεις μας για την επόμενη περίοδο προς το Δημόσιο, σε πρώην ποδοσφαιριστές μας, με ποιους ποδοσφαιριστές μας έχουμε συμβόλαια καθώς και το ύψος των αποδοχών τους.

ζ)       Να κατατεθεί ο προϋπολογισμός εσόδων μας.

Αυτές τις απαντήσεις οφείλει η Διοίκηση της “ΠΑΕ” να τις δώσει. Όπως επίσης είναι και υποχρέωση και των υπολοίπων μελών της Διοίκησης του Ερασιτέχνη (και να μην “σφυρίζουν” αδιάφορα ότι δεν τους αφορά) να απαιτήσουν να δοθούν. Γιατί όλοι έχουν το μερίδιο ευθύνης, γιατί μην ξεχνάμε ότι μεγαλομέτοχος της “ΠΑΕ” είναι ο Ερασιτέχνης. Όταν ήταν μεγαλομέτοχος ο Τσακίρης, πάντα υπήρχε πλήρης διαφάνεια των οικονομικών μας (ανεξάρτητα εάν πάντοτε τα ελλείμματα τα κάλυπτε μόνος του), αλλά και οι φίλαθλοί μας σωστά το απαιτούσαν, ιδίως μάλιστα οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι της “ΠΑΕ”.

Τώρα και αυτοί έχουν υποχρέωση να το πράξουν όταν μάλιστα είναι μόνο διαχειριστές και με αρνητικά αποτελέσματα. Η πρωτοβουλία να δοθούν όλα στο “ΦΩΣ” ανήκει στον Πρόεδρο, παραμερίζοντας τους συγκεκριμένους συμβούλους  που αποφασίζουν για όλα και λειτουργούν μέχρι σήμερα στο σκοτάδι. Εάν δεν το πράξει αυτό, τότε ο χαρακτηρισμός του “ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ” που του έχουμε δώσει για την μέχρι τούδε συμπεριφορά του στο “ΔΙΟΙΚΕΙΝ”, θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμη φορά.

2)       Είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε την αγωνία των ανθρώπων που υπηρετούν έμμισθα τον Σύλλογό μας, ότι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες. Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι, ότι όταν ζητούν να ενημερωθούν για το πότε θα πληρωθούν, παίρνουν απαξιωτικές απαντήσεις από συγκεκριμένους συμβούλους του “στυλ” “Άμα θέλεις μπορείς να φύγεις, πήγαινε όπου νομίζεις να τα διεκδικήσεις, εμείς έτσι δουλεύουμε και αν σας αρέσει, κ.λ.π.” Είναι δυστυχώς οι ίδιοι Σύμβουλοι οι οποίοι, όταν διορίστηκαν σαν Διοίκηση Πρωτοδικείου της “ΠΑΕ” (προκειμένου να είναι αρεστοί στον κομματικό τους φορέα), η πρώτη τους ανακοίνωση που έβγαλαν ήταν : “ότι Η “ΠΑΕ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ συμπαρίσταται στο Δίκαιο Αγώνα των Απεργών της Χαλυβουργικής” (το οποίο απαγορεύεται από τo καταστατικό της <<ΕΠΑΕ>>  και του  Συλλόγου μας).

ΡΩΤΑΜΕ :      Δηλαδή όταν λειτουργούμε σαν εργοδότες ξεχνάμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και αλλάζουμε ρόλο όπως αλλάζουμε τα πουκάμισά μας; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!

3)       Τελειώνοντας η θέση μας για μία ακόμη φορά είναι η εξής : Ότι αυτή η Διοίκηση Πρωτοδικείου πρέπει να παραιτηθεί. Να γίνει ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο και με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα, να υλοποιήσουμε όλοι μαζί, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την σημερινή κρίση, που θα αφορά όχι μόνο την “ΠΑΕ” αλλά και τον Ερασιτέχνη. Καθότι και αυτό έχει τα ίδια οικονομικά προβλήματα.