Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012



ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ» ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ
                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΙΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΕ) ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ .»
Φίλοι του Πανιωνίου,
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Ερασιτέχνης η ΠΑΕ από τη λήξη περίπου της θητείας του Τσακίρη και μέχρι σήμερα , ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο παρά την φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων παραγόντων μας , περνά πολύ δύσκολες ώρες . Καταρχήν στον οικονομικό τομέα . Έχουμε φθάσει για πρώτη φορά στην ιστορία μας να χρωστάμε παντού. Χωρίς ποτέ επίσημα να μας ανακοινώσουν ποιο είναι το τελικό άνοιγμα του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ. Ενώ έχουμε Διοικούντες που συνεχώς διαψεύδονται από τα γεγονότα σε ότι λένε γύρω από τους οικονομικούς τους στόχους. Η δε μη πληροφόρηση σε κανένα θέμα , καθώς και η αδιαφάνεια ιδίως των χειρισμών τους γύρω από τη διαχείριση του εμψύχου υλικού ζει και βασιλεύει. Όταν μάλιστα σαν διαχειριστές του Συλλόγου μας (για συγκεκριμένο διάστημα) οφείλουν  να μας πληροφορούν για τα πάντα καθότι δεν είναι ιδιοκτήτες του. Η δε λειτουργία των περισσοτέρων τμημάτων και η αγωνιστική τους παρουσία , είναι για πρώτη φορά σε τόσο άσχημη κατάσταση. Επειδή κατά την άποψη μας βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και πιστεύουμε ότι πάνω από όλα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ποια φιλοσοφία θα πρέπει να λειτουργήσουν τα δύο Διοικητικά Συμβούλια , θα θέσουμε διάφορα ερωτήματα .
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ . Θέλουμε όλα τα τμήματα του και τους αθλητές του απλώς να συμμετέχουν χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο – απαίτηση για διάκριση στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, υπηρετώντας μόνο τη συμμετοχή στον αθλητισμό ( όπως σιγά σιγά τον τελευταίο χρόνο γίνεται) ή θέλουμε εκτός από την απλή συμμετοχή να διεκδικούμε και διακρίσεις; Όπως επί σειρά ετών από το 1890 έχουμε κατακτήσει. Με συνέπεια η ελληνική Πολιτεία να μας έχει τιμήσει κατ’ επανάληψη και ο φίλαθλος κόσμος της χώρας πάντοτε μας το έχει αναγνωρίσει. Εμείς πιστεύουμε στο δεύτερο. Για να πραγματοποιηθεί , όμως αυτό χρειάζονται οι εξής προδιαγραφές. Πάνω από όλα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός των δύο Διοικητικών Συμβουλίων και να μην έχουν την δυνατότητα οι ίδιοι άνθρωποι να είναι και στον Ερασιτέχνη και στην ΠΑΕ , όπως συμβαίνει σήμερα. Να έχουν ξεχωριστά ταμεία τα δύο Δ.Σ. (για το οποίο τον τελευταίο χρόνο δεν εφαρμόζεται) και πολλά χρήματα του Ερασιτέχνη πηγαίνουν στην ΠΑΕ. Επιπλέον , ο Ερασιτέχνης να διεκδικεί τα κατά τον νόμο χρήματα από την ΠΑΕ , το οποίο σήμερα δεν γίνεται. Ταυτόχρονα , όσοι από τους φιλάθλους έχουν τη δυνατότητα της προσφοράς στα διάφορα τμήματα, να υπάρχει πάντα ανοιχτή η πόρτα του Ερασιτέχνη και να μην είναι ένα κλειστό κύκλωμα συγκεκριμένων ατόμων , όπως συμβαίνει τώρα. Όσοι πιστεύουν στα ανωτέρω , στο χέρι τους είναι να οργανωθούν και να απαιτήσουν να γίνουν όλα αυτά. Καθότι εμείς νομίζουμε ότι είναι και η άποψη της πλειοψηφίας των Πανιώνιων.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ. Θέλουμε η ομάδα μας να έχει σαν στόχο μόνο την παραμονή μας στην κατηγορία (όπως επίσημα μας είπε η Διοίκηση για την προηγούμενη περίοδο)  και όπως κατά εντολή των Διοικούντων ομιλεί ο σημερινός μας προπονητής και για την φετινή περίοδο , ή ακόμη , όπως έχουν πει οι επικεφαλείς της Πανιώνιας κίνησης….. «δεν πειράζει και να πέσουμε σε κατώτερες κατηγορίες , εμείς πάντα Πανιώνιοι θα είμαστε»; Θέλουμε να είμαστε στο άρμα του εκάστοτε ισχυρού συλλόγου ( όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα ότι ισχύει για εμάς από πέρυσι , το οποίο εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε) με ότι αυτό συνεπάγεται σε διάφορα θέματα ; π.χ. παραχώρηση όποιων και όποτε θέλουν ποδοσφαιριστών μας έναντι μικρών οικονομικών ανταλλαγμάτων , να ψηφίζουμε πάντα στα διάφορα όργανα ότι μας πει ο προστάτης μας και λοιπά με αντάλλαγμα οικονομικές διευκολύνσεις εκ μέρους του , προστασία από την διαιτησία και λοιπά; Ή θέλουμε μία ΠΑΕ που θα είναι οικονομικά αυτάρκης-ανεξάρτητη στις αποφάσεις της και να έχει σαν στόχο κάθε χρόνο να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, όπως το έχουμε κάνει με επιτυχία κατά το παρελθόν. Εάν θέλουμε το πρώτο, τότε να παύσουμε να κάνουμε την κριτική μας στην νυν διοίκηση. Εάν όμως θέλουμε το δεύτερο, όπως εμείς πιστεύουμε ότι θέλουν και οι περισσότεροι φίλαθλοί μας, τότε πρέπει να ξέρουμε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται οι εξής προδιαγραφές: Διοικούντες που θα ενισχύουν οικονομικά την ΠΑΕ, να είναι έμπειροι στο Διοικείν, να έχουν οράματα, φιλοδοξίες, ανιδιοτέλεια, έντονη προσωπικότητα, να μπορούν να ενώνουν όλους τους Πανιώνιους και να τους κάνουν να πιστέψουν στην δύναμη του ιστορικού μας συλλόγου. Οφείλουμε όμως και εμείς Μέλη, οργανωμένοι οπαδοί, απλοί φίλαθλοι να κάνουμε και το δικό μας καθήκον, το οποίο είναι να επιδιώκουμε να βρίσκουμε και να πείθουμε ανθρώπους στο χώρο μας που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, να ασχοληθούν με τα κοινά. Όταν δε τους βρούμε να τους βοηθούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Θέτοντας εφικτούς στόχους, τους οποίους όταν τους πετυχαίνουμε να λέμε στους Διοικούντες και κανένα «ευχαριστώ» για την προσφορά τους γιατί και χρήματα θα βάζουν, εργατοώρες θα αφιερώνουν και με την υπογραφή τους θα έχουν την ευθύνη των αποφάσεών τους απέναντι στο νόμο. Όταν θέλουμε να τους κάνουμε την κριτική μας, αυτή πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και να έχουμε και την ρεαλιστική αντιπρότασή μας. Πάνω απ’όλα όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ταμπέλα του οπαδού δεν μας δίνει το δικαίωμα ότι μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα και του Διοικείν, αλλά προπαντός ότι έχουμε και τη ασυλία σε λανθασμένες συμπεριφορές μας. Πιστεύουμε ότι όσοι διαβάσουν τη σημερινή μας ανακοίνωση θα προβληματιστούν και ο καθένας ξεχωριστά ας πάρει τη δική του απόφαση.