Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 - 2012”

Φίλοι του Πανιωνίου,

Σήμερα θα προσπαθήσουμε με πραγματικά στοιχεία να κάνουμε τον Αγωνιστικό Απολογισμό της ομάδος μας, με σκοπό να διδαχθούμε από τα λάθη μας, γιατί φτάσαμε να έχουμε μία ακόμη χαμένη χρονιά.

Ειδικά φέτος που από όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου μας χαρακτηρίζεται, ότι ήταν το χειρότερο πρωτάθλημα από την ίδρυση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Από άποψη χαμηλής δυναμικότητος και με αγωνιστικά - οικονομικά προβλήματα, στο σύνολο των ομάδων μηδενός εξαιρουμένου και ορισμένων “Μεγάλων”.

Επίσης :

α)       Δεν συμμετέχουν φέτος για τους γνωστούς λόγους, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, που διακρίθηκαν ιδιαίτερα πέρσι.
                  
β)       Δεν αγωνίστηκε ο Ηρακλής, παρότι είχε σωθεί αγωνιστικά, καθότι δεν εξασφάλισε αδειοδότηση.

γ)       Είχαμε ένα πρωτάθλημα που ορισμένες ομάδες, που τελικά συμμετείχαν δεν το ήξεραν λίγες ημέρες πριν από την έναρξή του, αλλά και άλλες ακόμη και μετά δεν γνώριζαν σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόντουσαν και μοιραία δεν είχαν προετοιμάσει και το ανάλογο “ρόστερ” τους.

δ)       Είχαμε τις ομάδες του Λεβαδειακού και της Δόξας να δίδουν σε μικρό χρονικό διάστημα πολλούς αγώνες.

Σ’ αυτό το προβληματικό πρωτάθλημα, οι μεν ομάδες που πέρσι ήταν στην κατώτερη κατηγορία, ή όπως ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, είχαν πέσει αγωνιστικά πέρσι, αλλά παρέμειναν τελικά στην ανώτερη κατηγορία, κατέλαβαν τις εξής θέσεις :

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  6ος  45 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ          7ος   39 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΙΝΑ                8ος   38 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΟΦΗ                      10ος  37 ΒΑΘΜΟΥΣ

 
Ο δε ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ που πριν από 3 χρόνια ήταν στην κατώτερη κατηγορία κατέλαβε την 4η θέση με 50 βαθμούς και αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό Κυπέλλου. Σ’ αυτό το πρωτάθλημα δυστυχώς η ομάδα μας, κατέλαβε τελικά την 12η θέση με 33 βαθμούς (26 - 34). Σώθηκε δε από τον υποβιβασμό μαθηματικά, την προτελευταία αγωνιστική, αποσπώντας με το “ζόρι . . . . .”, την ισοπαλία με 1-1 στην έδρα μας με την Ξάνθη και ευτυχώς που ευνοηθήκαμε από τον συνδυασμό αποτελεσμάτων των άλλων αγώνων.

Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία μας, χάσαμε όλους τους αγώνες με τις πέντε πρώτες ομάδες, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ - ΠΑΟ - ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ με συνολικά γκολ (4-19). Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι εάν και εμείς είχαμε μία στοιχειωδώς νοικοκυρεμένη “ΠΑΕ” μπορούσαμε πολύ άνετα να διακριθούμε σ’ αυτό το εύκολο πρωτάθλημα. Όπως οι ανωτέρω ομάδες (που δεν έχουν μάλιστα την δική μας ιστορία), αλλά ήταν πιο σοβαροί από εμάς σε όλα. Αυτά λένε οι αμείλικτοι αριθμοί και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Επίσης :

α)       Η χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδος μας, σε συνδυασμό με το οικονομικό πρόβλημα της “ΠΑΕ” (κατετέθη ελλιπέστατος ο φάκελος της αδειοδότησης, με ότι αυτό στη συνέχεια συνεπάγεται για την επόμενη περίοδο).

β)      Ότι έχουμε διώξει, όλους τους πρώην πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές μας.

γ)      Τα τμήματα του ερασιτέχνη φέτος δυστυχώς, δεν έχουν τις αντίστοιχες επιτυχίες των τελευταίων ετών.

δ)      Ο ερασιτέχνης έχει οικονομικό άνοιγμα.

ε)      Οι φίλαθλοί μας έχουν πλήρως απογοητευθεί και δεν έρχονται στο γήπεδό μας, (είχαμε μικρότερη προσέλευση φιλάθλων μας ακόμη και όταν κάποτε ήμασταν στην Β΄ Εθνική).

Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ο Σύλλογός μας έχει πάρει έναν τελείως ανεξέλεγκτο κατηφορικό δρόμο. Αυτός ο δρόμος δεν μας αξίζει να έχουμε, σύμφωνα με την μεγάλη μας ιστορία.

Μέσω των Ανακοινώσεών μας (οφείλει ο κάθε οπαδός μας να τις ανατρέψει και να τις μελετήσει μία προς μία), είχαμε κατ’ επανάληψη περιγράψει, ποια σφάλματα είχαμε ξεκινήσει εδώ και 24 μήνες περίπου να κάνουμε, όπως ποια ακόμη εξακολουθούμε να διαπράττουμε.

Επίσης έχουμε αποκαλύψει, ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές της φθοράς του Συλλόγου και έχουμε τοποθετηθεί για το τι πρέπει να γίνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Δυστυχώς πολλά δεν έγιναν και μοιραία γίναμε προφητικοί και δικαιωθήκαμε πλήρως. Δυστυχώς με μεγάλη μας λύπη, όταν λέγαμε, ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στην “ΠΑΕ” και στον Ερασιτέχνη.

Πριν από την Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, η οποία ορίστηκε μετά από 2 μήνες καθυστέρησης, οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε επιτέλους την αυτοκριτική μας και να συζητήσουμε όλοι μαζί σοβαρά, το μέλλον του “ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ” μας Συλλόγου.

Σ’ αυτή την συνέλευση, πρέπει άμεσα να παραιτηθεί η υπάρχουσα Διοίκηση Πρωτοδικείου της “ΠΑΕ”. Καθότι έχει λήξει το έργο της. Επίσης να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις για την “ΠΑΕ” και για τον Ερασιτέχνη. Εμείς σαν απλοί φίλαθλοι, πριν από την Γ.Σ. θα τοποθετηθούμε με ανακοίνωσή μας αναλυτικά, για το θέμα της Αδειοδότησης της “ΠΑΕ” καθώς και για την λειτουργία του Ερασιτέχνη.